Analógia

Szeretjük az LP-ket.

Nekünk az év legfontosabb napja lesz

2018. november 14. 20:03 - Szekeres István

I. Analóg Audió Nap és 14 Gyakran Ismételt Kérdés

analog.jpgAz Analóg Audio Nap olyan hifi/high-end bemutató, ahol analóg műsorforrásokról szólal meg a zene. November 17-én, szombaton, a budai Barabás Villa két termében két hifi-rendszer mutatkozik be, mind a kettő elején lemezjátszó.

Rajtuk kívül egy analóg magnó is meg fog szólalni, mesterszalagokkal, és sok más készülék is kiállításra kerül, meg lehet nézni, tapizni őket. Egy sarokban pedig 600 db akciós új hanglemezből lehet válogatni.

1) Mikor és hol lesz az esemény? 

November 17-én szombaton, a Barabás Villában (1122 Budapest, Városmajor u. 44). Reggel 10 és este 6 között lehet jönni. A villa a Széll Kálmán (Moszkva) térről pár perc sétával elérhető. Parkolni a párhuzamos Maros utcában ajánlott, de a környék kis utcáiban is mindig szokott elég hely lenni szombatonként. Szombaton egyébként nem kell fizetni a parkolásért.   

abar.jpg

2) Mennyibe kerül a jegy?

Nincs jegy.  A rendezvény ingyenes.

3) Hogyan lehet regisztrálni?

Nem kell előzetesen regisztrálni.  A helyszínen lesz egy önkéntes alapon kitölthető kérdőív, ami nekünk segít okosabban elkölteni a marketing keretünket.

4) Ki a házigazda?

Ezt sokféleképpen lehet mondani. Hasonló, a Nemzeti Hifi Showtól térben és időben (és koncepcióban) elkülönülő kiállítást négy éve rendeztünk először, akkor még csak a Pointe készülékek magyarországi forgalmazójaként. A mostani esemény tehát részben a Pointe Púder Show-k folytatása. 

Másrészt viszont az egykori egymárkás kereskedő (vagyis mi) már vagy egy tucat márkával foglalkozik Magyarországon, nemrégiben pedig webshopot nyitottunk. Az összes megszólaló készülék, ideértve a kábeleket és más kiegészítőket is, megvásárolható nálunk.

Szóval az a leghelyesebb, ha a házigazdát úgy nevezzük meg, hogy az a VINIL.HU.

akub.jpg

5) De miért kell elkülönülni?

Ne kerteljünk: elsősorban azért, mert a Nemzeti Hifi Show-n sokkal többe kerülne részt vennünk. És itt nem is csak arról van szó, hogy forintosítva mennyit fizetünk ki. Inkább arról, mennyibe kerül elérnünk egy olyan ügyfél jelöltet, aki egy napon valóban vásárlóvá válhat. Hiába jön X ezer ember a Hiltonba, ha közülük csak minden negyediket-ötödiket érinti az analóg lemezjátszás, mert a többiek inkább a Tidal-ra, a házimozira, ne adj isten a fényképezőgépekre gerjednek, és ha be is ülnek hozzánk, azzal csak azoktól veszik el a helyet, akik esetleg tényleg a lemezjátszók és a csöves erősítők iránt érdeklődnének.

De van még egy dolog. Nekem valahogy az sem tűnik normálisnak, hogy a kiállítóktól és a közönségtől is pénzt kérnek a szervezők. Hozzánk speciel ingyenes a belépés.

6) Milyen készülékek fognak szólni?

Két rendszer fog a két szobában szerepelni. A „kisebbik rendszer” egy Edwards Audio TT2SE lemezjátszóval és Goldring MM-hangszedővel kezdődik (meg egy Pointe Spin Doctor táppal), a phono fokozat, az erősítő és a hangsugárzók a magyar TMP Audio gyártmányai.

A „nagyobb rendszer” egy Soulines Kubrick lemezjátszóval indul, azon egy Jelco TK-850S hangkar és egy Audio-Technica AT33 Prestige hangszedő lesznek, a jelet egy Pointe illesztőtrafó és egy Pointe Record TS Signature phono fokozat előerősítik a Pointe Platinum erősítő számára. A hangsugárzó egy szintén magyar gyártmányú Parabox Tempesta lesz. Ezt kifejezetten a Pointe Platinum erősítő segítségével fejlesztette ki Bakk Viktor. A kábelezés a szintén magyar Twins Audio rendszere, akik ezen a rendezvényen debütálnak.

Mind a két szobában a magyar Pillartech Audio állványain állnak majd a készülékek.

Fontos megemlíteni, hogy a szobák akusztikus hangolását a Perfect Akusztika végzi. Ők kiállítóként is jelen lesznek.

aparabox.jpg

 7) Milyen zenék lesznek?

Még mi sem tudjuk :-) Az elég uncsi lenne, ha a két rendszeren ugyanaz a pár demólemez forogna, ami tutti jól szól. Ezért mi inkább lemezgyűjtő barátainkhoz fordultunk, hogy jöjjenek el, és mutassák be a legizgalmasabb lemezeiket. Van közöttük profi (lemezbolt-tulajdonos, rádiós zenei szerkesztő), de többnyire tényleg lelkes gyűjtők, akik várhatóan szédítően érdekes lemezeket prezentálnak, és mesélnek is róluk. 

8) És jól fog szólni?

Van esély rá. A kiállítások stresszesek a kiállítóknak és a kiállított készülékeknek is. Tényleg. A készülékek is megérzik. Akik nem is hisznek abban, hogy egy készüléknek "lelke" van, azt azok is valószínűleg sejtik, hogy az akusztikának messze nem mindegy, ha egy szobából kijön két ember, vagy bemegy három ember. És hogy akik bejönnek, azok leülnek középre, vagy beállnak hátra, a sarokba. Vagy hogy ha túl  meleg lesz, akkor szellőztetni kell. De akkor meg túl hideg lesz, és túl gyorsan lesz hideg. És különben is, az áram minőségét sem ismerjük, mert ugyan a helyszínt többször bejártuk, de érzékeny high-end készülékekkel nem tudtuk tesztelni.

Szóval ne gyere úgy, hogy életed legjobb hangját fogod hallani. Azt majd a bemutatótermünkben, ahol minden paramétert uralunk :-)

Viszont azért jogosan lehetnek elvárásaid. Eleve, a Barabás Villa szobái jobban emlékeztetnek lakószobára, mint a szállodák néha gipszkarton falai, és korlátozott belmagassága. És nekünk akusztikai partnereink is vannak, a Perfect Akusztika csapata, akik megpróbálják a lehetetlent, és a kiegészítőikkel optimalizálják a szoba hangzását.

9) Csináltam én is egy erősítőt. Be lehetne tenni egy teszt erejéig?

Bocs, de nem.  Egyrészt a közönségnek nem lenne tanulságos, másrészt a készülékek úgy futják ki magukat, ha nincsenek ki-be kapcsolgatva, áthelyezve.

10) Hozhatok saját lemezt?

A zenét lemezgyűjtő barátaink szolgáltatják, akik előre felkészültek a programjukkal. Most ne hozz saját lemezt. A bemutatótermünkbe persze annál inkább.

11) Milyen különlegességek várhatóak?

Egyrészt az, hogy rengeteg konstruktőrrel lehet beszélgetni, vagy mások beszélgetésébe belehallgatni. Ott lesz Kevin Edwards az Edwards Audiótól (lemezjátszók, elektronikák), Igor Gligorov a Soulines-tól (lemezjátszók, hangkarok), Gál Tamás a TMP-től (elektronikák, hangsugárzók), Bakk Viktor a Paraboxtól (hangsugárzók), Polgár Róbert a Perfect Akusztikától (akusztikai elemek). (Sajnos Sindrics Tibor a Pointe-tól most nem tud eljönni, de várhatóan ő is beköszön egy élő videó üzenetben.)

Külön kiemelném Cserkúti Györgyöt, aki feltehetően Magyarország egyik legjobb, de mindenképpen leglátványosabb lemezjátszóját alkotta meg. A George Cserkuti Audio NUDE ki is lesz állítva, forogni is fog, de meghallgatni most nem lehet: a rendelkezésre álló idő alatt nem lehetne optimálisan beállítani.

Lesz néhány készülékbemutató is:

  • egy új, normálisan árazott Soulines hangkar, a kiváló Rega RB202 alapjain.
  • a Jelco teljesen megújult 2018-as hangkar-választéka
  • a Soulines Elgar lemezjátszó futómű, árban a Kubrick alatt
  • ha igaz, az Edwards Audio új hangkar prototípusa is megérkezik, ami az új generációs EA lemezjátszóik hangkarja lesz (érdekes, "captive unipivot" csapágyazással).
  • a TMP Audio új DAC-ját is meg lehet hallgatni: egy Heed CD-futóművel (Szia, Zsolt!) és egy Audio-Technica fejhallgatóval
  • ....de a TMP phonója is újdonság
  • és a Parabox Tempesta hangsugárzó is most először lesz kiállítva, többféle színben.

nude.jpg

12) Mikor érdemes jönni?

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, nyitás után és a bemutató vége felé van a legkevesebb látogató, az ebéd előtti és utáni periódusokban pedig a legtöbb. Esetleg azt is figyelembe lehet venni, hogy a „zenészek” mindig félkor váltják egymást. Hamarosan közreadjuk közösségi DJ-ink beosztását

13) Be lehet szerezni valami vásárfiát?

A Face The Music lemezbolt 600 kurrens kiadványt hoz magával, azok között lehet csemegézni.

Ami a berendezéseket illeti, a nap végén minden kiállított készülékre mondunk egy jó árat.

Kint lesznek továbbá a mindenféle lemezjátszó kiegészítőink is, lehet belőlük válogatni.

14) És ha megéhezünk?

A Barabás Villa kávézója végig nyitva lesz. Ez nem magában a villaépületben van, hanem a szomszédban.

Szóval az ismerősökkel való találkozásra, a bent látottak-hallottak megvitatására kiváló hely. Teszteltük a kávéikat és a croissant-jaikat: igazi high-end minőségűek.

Érdemes megnézni és bejelölni az esemény Facebook oldalát, mert itt még több részletet osztunk meg, és már a pénteki beállástól folyamatosan közlünk fényképeket és élő videókat.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lemezjatszok.blog.hu/api/trackback/id/tr914372237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása