Analógia

Szeretjük az LP-ket.

Két új Pointe termék haladóknak

2018. május 27. 01:03 - Szekeres István

Pointe Spin Doctor lemezjátszó tápegység és Pointe illesztőtrafó MC hangszedőkhöz

img_5449.JPGAz idén 25 éves magyar Pointe márka kétféle termékéről híres: a csöves erősítőiről illetve a lemezjátszókhoz gyártott kiegészítőiről. A két halmaz metszete a Pointe Record csöves phono erősítő (a képen balra), de most a "cső nélküli lemezjátszó tartozék" kategóriában mutattak be két új terméket.

A mozgótekercses hangszedőt használó lemezrajongók problémája, hogy az MC-hangszedőkhöz saját illesztőtrafó (vagy Head Amp, elő-előerősítő) is szükséges, ilyet azonban egyre kevesebb specialista gyárt. Erre válasz a Pointe univerzális trafója, aminél az erősítés mértékét két lépésben, a lezáró impedanciát hat lépésben lehet állítani. Ha MC hangszedőt cserélünk, maradhat a trafó, mert az új hangszedőnkhöz is be tudjuk állítani. 

img_5450.JPG

Bővebben a trafóról itt.

A másik termék még több analóg rajongót érint: ha a lemezjátszónk motorja váltóáramról megy, a Pointe Spin Doctor nevű külső tápegységével lényeges javulást érhet el a hangminőségben. Ezeknek a lemezjátszóknak a motorja a konnektorból jövő áram fázisváltásait használja fel a szinkronmotorok mozgatására - csakhogy a konnektorban lévő áram frekvenciája ritkán pontosan 50 Hz, és a szinuszhullámok is gyakran torzak, pontatlanok. A Spin Doctor ezt tudja szó szerint orvosolni. A Spin Doctort csatlakoztatjuk a konnektorba, a lemezjátszót pedig a Spin Doctorba, és a pontosabb, remegés- és rezonanciamentes motorfutás következtében rengeteg zavaró hatás tűnik el a hangból - újratanulhatjuk élvezni a lemezeinket. 

Egyes elterjedt készülékek, a mi Edwards Audio lemezjátszóink mellett a rokon Regák és a Pro-Jectek is alap szinten a lemeztányér levételével és a meghajtószíj áthelyezésével váltanak fordulatszámot. A kis Spin Doctor előlapján azonban van egy kapcsoló, amivel egy kézmozdulattal váltani tudunk. 

img_5468.JPG

Bővebben a Spin Doctorról itt.

Ha szeretnél egy ilyen Pointe illesztőtrafót vagy lemezjátszó-tápegységet megnézni, kipróbálni vagy megvásárolni, kövesd a fenti linkeket, vagy írj az info@vinil.hu címre.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lemezjatszok.blog.hu/api/trackback/id/tr3714004990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása