Analógia

Szeretjük az LP-ket.

A békés lemezbarátok leggyűlöltebb moderátora kirúgta a blogunkat is

2017. augusztus 05. 23:57 - Szekeres István

 

sls15.jpgHárom napja posztoltam egy nyílt levelet a Vinylengine (VE) fórumán, miután más elérhetőséget a website mögött álló emberekhez nem találtam. A levél lényege az volt, hogy a VE lécci szüntesse meg a magyar IP-címről bejelentkező felhasználók bojkottját, mert ez egyrészt tök értelmetlen, hiszen könnyen megkerülhető, másrészt történelmileg is ciki, mert a kollektív bűnösségről szól. Amennyiben persze igaz, hogy a korlátozást eleve azért vezették be, mert valakik magyar IP-címről ellopták az adatbázist, és pénzért árulták.

Hát ez már sohasem fog kiderülni. A posztomat még éppen le tudtam fotózni, mert mire frissítettem az oldalt, már törölte is a moderátor, a nickemet pedig örökre kitiltotta. Bár kanadai IP-ről voltam bejelentkezve, a kitiltás oka, hogy az oldal az én régiómban nem elérhető.

sls16.jpgHárom napot vártam még, hátha csak a levelet törölte a fórum nyilvános részéből, de egyébként majd válaszol magánüzenetben, hiszen az email címem végül is a rendelkezésére áll.

Persze nem történt meg.

Ennyit a társadalmi problémák feloldását elősegítő párbeszéd fontosságáról.

Ahogy az írásomban is utaltam rá, az oldal moderátora bizonyos JaS nicknevű illető, akihez azonban nincs semmilyen kapcsolat az oldalon. Az összes infó róla, hogy brit. Egy őt állítólag ismerő felhasználó hozzászólásból még annyi derül ki róla, hogy JaS a főíállása és a két kislánya mellett csinálja a VE-t, és a felhasználó szerint csoda, hogy van még hozzá türelme. Most, hogy udvariasnak és konstruktívnak szánt levelemet mindenféle reakció nélkül lelökte a pályáról, kicsit utánaolvastam.

Hát, aligha van ma gyűlöltebb figurája a békés lemezbarátok táborának, mint JaS. Kiderült róla, hogy ő a VE egyszemélyes ura, és ahogy már a despotákkal lenni szokott, rendesen visszaél hatalmával. Már 2004-ben is előfordult, hogy valaki csak úgy ki lett tiltva.

A What Hifi? fórumán találtam ezt a felhasználót, aki elsőre tényleg furcsát kérdezett (a karlift melyik állásában kellene felemelkednie a hangszedőnek), de ezzel még aligha szolgált rá, hogy JaS „hazudósnak,” „trollnak” és „idiótának” nevezze a fórumban, mielőtt örökre kitiltja.

Egy másik nagy analóg audió fórumon, a Vinyl Asylum-on egy csapat kitiltott VE felhasználó gyűlt össze, hogy sorolják a sérelmeiket, amit JaS okozott nekik. Egy ponton maga JaS is beszállt, gyakorlatilag csak azért, hogy tovább inzultálja az embereket. Egyiküket „vén drámakirálynőnek” nevezte, és kifejtette, hogy jó ötlet lenne, ha az illető nem is jönne többet az oldalra. „Sőt, követelem,” tette hozzá barátságosan. Indoklása szerint „semmi szükség sincs egy fórumon egy rinyagépre, aki az emberi jogokról ajvékol, amikor valami trollt halkan kitessékelünk a hátsó ajtón.” JaS nem felejtett el sok sikert kívánni az illető „szabadásgharcához,” majd szarkasztikusan hozzátette: „Ha már megmentetted az internetet, körülnézhetsz a sarki kisállatboltban is, a hörcsögöket például szörnyű ketrecekben tartják.”

Szóval tulajdonképpen még jól is jártam, hogy JaS nem vert meg virtuálisan, csak egyszerűen kizavart.

A magyar lemezbarátok problémája ezzel azonban nem oldódott meg. Aki a VE-t használni akarja, annak továbbra is trükköznie kell, bármilyen megalázó is. A VPN használat rövid útmutatója ebben a videóban:

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lemezjatszok.blog.hu/api/trackback/id/tr1712720954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása