Analógia

Szeretjük az LP-ket.

Egy sláger, aminek a refrénjében benne van a "hangszedő" és a "mikrobarázda" szó

2021. április 25. 22:02 - Szekeres István

... a klipben meg egy Lenco lemezjátszó

tao.jpg

Dzsesszesen fülbemászós sláger, az Emil Rulez offspringjétől, és tényleg az a refrénje, ami a képen olvasható.

A videóban feltűnik egy Lenco L325 lemezjátszó is a háttérben.

A TAO együttes zenéit az a Hegyi György jegyzi, aki annak idején az Emil Rulez számait is írta, és itt is ő a basszusgitáros. A debütáló lemezüket egyébként dupla LP-n is ki akarják adni, és a lemezjátszós Facebook csoport tagjai úgy tudják, hogy kifejezetten odafigyelnének a hangminőségre, a vinil maszteringre. A videoklipben hallható furfangos, mégis levegős hangszerelés biztosan passzolni fog az analóg audióhoz.

Mondjuk a mikrobarázdákban nem maga a hangszedő gereblyézi a szöszt, hanem csak a tű, de úgy aligha jönne ki a prozódia.

Ha lemezjátszókkal, hangszedőkkel, vagy úgy általában az (analóg) audióval kapcsolatos kérdésed van, tedd fel itt, vagy írj az info@vinil.hu címre. Ha csak nem szeretnél lemaradni egyetlen posztról sem, lájkolj be minket a Facebookon. Csatlakozz lemezjátszós tematikájú tanácsadós, megbeszélős csoportunkhoz is a Facebookon.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lemezjatszok.blog.hu/api/trackback/id/tr7916512882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása